Werking infraroodverwarming

Infraroodverwarming verwarmt efficiënter dankzij het gebruik van infraroodstralen. Hoe dat in zijn werk gaat en waarom het energiezuiniger is, lees je hier.

 

Werkingsmechanisme infraroodverwarmingssysteem

Infraroodverwarming warmt de mensen in de ruimte op door middel van infraroodstralen. Dit is meteen het grootste verschil ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen, waarbij de lucht wordt opgewarmd.

Veruit de meeste infraroodverwarmingstoestellen bestaan uit panelen. In de panelen is een semiconductor verwerkt die zorgt voor het opwekken van infraroodstralen. Deze onzichtbare lange golf-infraroodstraal zal de mensen en objecten opwarmen waarop hij terecht komt. De panelen zelf werken op elektriciteit.

 

infraroodpaneel badkamer

Infrarood spiegelpaneel in de badkamer

 

Energiebesparing infraroodverwarming

Infraroodverwarming verbruikt minder omdat het efficiënter verwarmt. Ze verwarmen slechts alleen datgene waarop de infraroodstraal terecht komt. Daarom zal je soms al voldoende warm hebben bij een temperatuur van 18 graden Celcius. Daarnaast zal opstijgende lucht geen invloed uitoefenen op de warmtebeleving. Ook daarom zal het systeem minder energie verbruiken.

In theorie kan je 10 tot 40 procent besparen ten opzichte van traditionele systemen. Het is verstandig om je panelen te koppelen aan een thermostaat. Daarmee kan je de panelen voorprogrammeren om in werking te treden op gezette tijdstippen op een bepaalde temperatuur.

 

Online infraroodverwarming kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.