Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vitramo infraroodverwarming: info & prijzen

Vitramo is al jaren een vertrouwd merk en veel van de infraroodpanelen die in Europa verkocht worden dragen dit merk. Ze worden volledig in Duitsland geproduceerd en voldoen aan alle kwaliteitsnormen zoals we die van onze oosterburen gewend zijn. Met Vitramo infrarood verwarming kun je een ruimte snel en efficiënt verwarmen zonder dat je hiervoor leidingen hoeft aan te leggen.

 

vitramo infrarood verwarming Duitse degelijkheid

Vitramo infrarood verwarming wordt in Duitsland geproduceerd. Zoals voor de meeste producten van Duitse makelij, betekent dat een lange levensduur (vijf jaar waarborg) zonder onderhoudskosten. De panelen zijn volledig onderhoudsvrij en je hebt er na installatie geen omkijken meer naar.

De panelen zijn voorzien van een volle infraroodbedrading in het element waardoor bijna 100% van de elektrische energie omgezet wordt in warmte. Dit is conform de DIN EN 12831 normering. De Vitramo panelen zijn weliswaar wat duurder in aanschaf maar door het hogere rendement verdien je de initiële kosten vanzelf terug. Op lange termijn kun je er zelfs energie mee gaan uitsparen.

 

Voordelen van Vitramo infraroodverwarming

 • Geen temperatuurverschillen: Door de gerichte manier van verwarmen ontstaan er nagenoeg geen temperatuurverschillen tussen de vloer en het plafond. Er is immers geen sprake van convectiewarmte zoals bij conventionele verwarmingssystemen met radiatoren.
 • Energiebesparend: Je hoeft niet perse de gehele ruimte op te warmen. Met infraroodverwarming kun je indien gewenst één bepaald gedeelte van een kamer verwarmen. Dit werkt energiebesparend.
 • Eenvoudige installatie: Vitramo infrarood panelen zijn vrij eenvoudig te installeren. Ze kunnen zowel aan de muur of aan het plafond bevestigd worden. Er is geen gas- of waterleiding nodig; een elektriciteitsaansluiting volstaat.
 • Drogere muren: Omdat de wanden opgewarmd raken door de infrarode stralingswarmte, drogen ze sneller uit wat. Dit leidt tot een betere isolatie (een droge muur isoleert beter dan een vochtige muur).
 • Esthetiek: De panelen nemen weinig ruimte in beslag en door de stijlvolle uitstraling passen ze goed in een modern interieur.
 • Snel en geruisloos: De panelen warmen snel op waardoor je reeds na korte tijd de warmte begint te voelen. Dit alles gebeurt volledig geruisloos aangezien een warmtepaneel geen ventilator of andere bewegende onderdelen bevat.

 

Wil je (vitramo) infraroodverwarming aanschaffen?
Neem een kijkje in de webshop. 

 

Infraroodwarmte versus convectiewarmte

Bij een conventioneel verwarmingssysteem zoals verwarming met radiatoren, wordt de omgevingslucht verwarmd. Deze warme lucht stijgt op richting het plafond, koelt daar af en daalt dan weer richting de vloer waarna het proces zich herhaalt. Dit principe noemt men convectie. Infrarood panelen verwarmen in eerste instantie niet de lucht maar de objecten in een ruimte waardoor er niet of nauwelijks sprake is van convectie.

De infraroodwarmte wordt dus gericht afgegeven waardoor ook de vloer en de wanden langzaam opgewarmd raken. Deze geven de warmte op hun beurt weer af aan de omgevingslucht. Je hebt bij het gebruik van infraroodpanelen dus minder last van hinderlijke luchtstromingen en van stofdeeltjes die meeliften op deze stromingen.

 

vitramo

 

Vitramo infraroodverwarming – uitvoeringen

De infraroodpanelen van Vitramo zijn verkrijgbaar als opbouw- en als inbouwmodel. De inbouwtoestellen hebben een vermogen van 220 tot 770 Watt, terwijl het vermogen bij de opbouw modellen 260 tot 1600 Watt bedraagt. Verder hebben de panelen een aluminium frame en zijn ze afgewerkt met veiligheidsglas. Door de slanke uitvoering zijn ze haast onzichtbaar in het plafond te integreren of kunnen ze als een schilderij aan de wand bevestigd worden.

 

Kostprijs Vitramo infrarood panelen

De kostprijs van een Vitramo infraroodpaneel schommelt tussen €400 (280 Watt) en €1300 (1600 Watt). Gezien de kwaliteit en het hoge rendement van de panelen valt dit alleszins mee. Twijfel je over de aanschaf? Informeer bij het aanvragen van een offerte dan naar de mogelijkheden van een proefplaatsing. Je kunt dan eens uitproberen of de panelen je bevallen alvorens je grote investeringen gaat doen.

 

Efficiënt & intelligent verwarmen

Door gebruik te maken van een verwarmingssysteem met Vitramo infrarood panelen kun je een ruimte op efficiënte wijze gaan verwarmen. Dat heeft te maken met de manier waarop elektriciteit omgezet wordt in infrarode warmte. Omdat de warmte die het paneel genereert direct aan de muren, vloer en objecten wordt afgegeven en niet alleen aan de lucht, kan de luchttemperatuur lager ingesteld worden dan bij een conventioneel verwarmingssysteem. Een temperatuurverlaging van slechts 1°C kan op deze manier al resulteren in een energiebesparing van ongeveer 6%.

 

Je kunt met infraroodverwarming energie besparen, maar het is dan wel noodzakelijk dat de panelen op een intelligente manier worden aangestuurd. In feite komt het erop neer dat je de panelen zo aanstuurt dat ze alleen stroom gebruiken wanneer dit strikt noodzakelijk is. Een paneel dat volledig opgewarmd is (tot 190°C) hoeft bijvoorbeeld niet constant 100% energie te gebruiken om voldoende warmte uit te stralen. Een goede thermostaat (die je bij de panelen moet aanschaffen) stuurt het paneel zodanig aan dat hij precies de juiste hoeveelheid energie verbruikt (bijvoorbeeld 60% van de totale capaciteit). Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een aanwezigheidssensor zodat het paneel vanzelf uitgaat wanneer er geen beweging meer wordt geconstateerd.

 

Kenmerken van Vitramo infraroodverwarming

 • Inzetbaar als hoofd- of bijverwarming
 • Geen leidingwerk nodig
 • Aanschafprijs gemiddeld 50% lager dan gas of mazout
 • Eenvoudige installatie (alleen stopcontact nodig)
 • Inbouw in een systeemplafond is mogelijk
 • 100% Duitse makelij (kwaliteit en efficiënte energieomzetting)

 

Hoeveel infrarood panelen heb ik nodig?

Het aantal benodigde infraroodpanelen is afhankelijk van de warmtebelasting van de woning. Hiermee wordt de warmtetoevoer bedoeld die nodig is om een bepaalde ruimte op temperatuur te kunnen houden. Bij het vaststellen van het benodigde Wattage houdt men niet alleen rekening met de grootte van de ruimte maar ook met de warmteverliezen die plaatsvinden via de buitenmuur en de ramen. In een goed geïsoleerde woning kom je toe met een lagere capaciteit infrarood dan in een oude tochtige woning.

Gemiddeld genomen hanteert men bij normaal geïsoleerde woningen een Wattage van 75-85 Watt per vierkante meter. In badkamers, waar behoefte is aan hogere temperaturen adviseert men vaak 90-100 Watt per vierkante meter voor verwarming met infrarood. De leverancier van de panelen kan jou hier verder over informeren. Wil je online panelen aanschaffen? Bekijk dan het aanbod in de webshop.

 

vitramo panelen

 

Doe-het-zelven of een professional inschakelen?


Professionele installatie (vanaf 350 euro per element)

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en duurzame oplossing, dan kies je best voor een profesioneel installateur. Deze berekent welk vermogen je nodig hebt, welk type infraroodverwarming het meest geschikt is en op welke locatie de installatie moet komen voor een optimaal rendement. Offertes bij gespecialiseerde installateurs kan je aanvragen via de offerteservice.


Doe-het-zelf (vanaf 75 euro per element)

Wil je de IR verwarming slechts sporadisch gebruiken en is het verbruik van minder belang, ben je voordeliger af door te kiezen voor een doe-het-zelf installatie. Een overzicht van mogelijkheden vind je terug in de webshop.

 

 

Infraroodverwarming plaatsen? Vergelijk hier vrijblijvend offertes

Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs